top of page
Over Liselotte Gijsen

Liselotte heeft haar bachelor in Dance Education behaald op de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem in juni 2010. Ze mag zich officieel ‘Bachelor in Dance Education’ noemen. Al voordat Liselotte begon op de dansacademie in Arnhem deed ze ervaring op in Venlo en Hoofddorp op verschillende dansscholen.

 

In die tijd werkte ze onder andere als dansdocent bij verschillende dansscholen. Hier was ze voornamelijk actief in de jazzdans, latin dans, showdans en streetdance/hiphop. Ook was ze zelf actief op het podium samen met Bart Bosch voor Studio Apengein in shows zoals ‘Schuimpje en Ko’,  ‘Het grote Sinterklaasfeest’,  ‘De Meiden van Oranje’.  Ook was zij het  gezicht van Barbie (Mattel) voor Meet en Greets.

 

Op de dansacademie heeft ze zich nog meer gespecialiseerd in de academische dansstijlen: flamenco, klassiek ballet, moderne dans en de jazzdans stijlen. Zo kreeg ze les van Rina Bernabela, Mariët Andringa, William Buys, Mario van Drünick, David Greaves, Daniël Renner, Rinus Sprong, Thom Stuart, Sanne van de Put en Elke Klein Goldewijk.In het buitenland volgde Liselotte lessen in New York bij Alvin Ailey Dance Academy (Horton techniek), Steps Dance center (Dana Moore; Nancy Koch), Broadway Dance Center (Sheila Barker; Bev Brown, Tracie Stanfield)) en Dance New Amsterdam (Simonson techniek). In Nederland heeft Liselotte de afgelopen jaren o.a. les gehad van Roemjana de Haan, Rinus Sprong, Lars Schuijling, Marijke Eliasberg, Erwin Theunissen, David Hutuely en Gerald van Windt.Het lesgeven heeft Liselotte op verschillende plekken in Nederland gedaan.

 

Sinds augustus 2011 is ze actief als zelfstandig ondernemer. Op die manier heeft Liselotte al vele opdrachten binnen gehaald. Zo geeft ze danslessen aan alle doelgroepen en stijlen, van peuters tot senioren  en van bewegen op k3 muziek tot het aanleren van de Weense wals. Ook is ze zelf regelmatig nog actief op het podium, zo stond ze afgelopen juni nog als danseres achter artiesten zoals Jan Smit, Frans Bauer, Jeroen van der Boom, Thomas Berge, Frans Duijts, Gerard Joling en vele anderen tijdens de Tros Muziekfeesten op het Plein.

bottom of page