top of page
Peuterdans 2,5-4 jaar

De wereld van een peuter is interessant! Rennen, springen, rollen, kruipen, vallen en weer opstaan...

 

Peuters ontdekken hun wereld op geheel eigen wijze. In deze les wordt op deze vaardigheden ingespeeld door middel van alledaagse thema's. De kinderen maken kennis met de beginselen van dans en worden gestimuleerd om hun bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen en ontplooien. Door middel van vrij bewegen en eenvoudige opdrachten leert het kind zijn lichaam, de ruimte en zijn emoties, tegelijkertijd zijn ze bezig met het ontwikkelen van muzikaliteit en coördinatie.

Kleuterdans groep 1-2 basisschool

Spelenderwijs vertrouwd raken met de beginselen van de klassiek ballet techniek. Dat doen wij in de kleuterdanslessen! 

 

 Door thema's te gebruiken die aansluiten bij de belevingswereld van de kleuter, wordt de fantasie en creativiteit van de kleuter geprikkeld. Ritmegevoel, coördinatie en lichaamshouding zijn essentiële kenmerken uit de kleuterdanslessen waarbij plezier voorop staat. 

 

Door middel van speelse oefeningen verbetert de houding: de rug, het bekken en de knieën en de motoriek. Daarnaast komt creatief dansen, lenigheid en spierversterkende oefeningen ook aan bod. De lesstof wordt gedifferentieerd aangeboden, zodat ieder kind zijn of haar mogelijkheden optimaal kan benutten.

 

 

 

Klassiek/modern v.a. 5 jaar tot en met jongeren

In deze les krijg je de klassieke ballettechniek samen met de moderne dans techniek aangeleerd. Vanuit klassiek ballet leer je de techniek om onder andere goed te kunnen springen en draaien. Wij werken met de Russische ballettechniek, Vaganova.  Je werkt aan je balans, vloeiende lijnen en zeggingskracht als danser. En je leert om bewust te worden van je 'uitdraai'en je voeten en benen mooit te strekken. Er wordt veel aandacht besteed aan je houding, souplesse en presentatie. Vanuit de moderne danstechniek werk je aan 'fall and recovery', het vloeiend en speels omgaan met de zwaartekracht. Vanuit de verschillende stijlen van moderne dans werk je aan een sterk, soepel en lenig lichaam. Het is een intensieve en intense manier van dans.

Jazz v.a. 5 jaar tot en met jongeren

Ben jij een echt podiumbeest? Dan is deze les wat voor jou!

In deze les ligt de basis bij de jazzdans. De les start met een warming up en daarna technische oefeneningen met stretches en krachtoefeningen. Je beweegt op muziek uit films, musicals en popnummers, maar ook de echte jazzmuziek. Naast alle oefeningen werk je natuurlijk toe naar een choreografie in het laatste gedeelte van de les. Uitstraling en presentatie zijn een belangrijk onderdeel van deze les.

Urban v.a. 5 jaar tot en met jongeren

In de Urban danslessen werk je met de streetdance en hip hop technieken en technieken die daarmee samenhangen. Dit kunnen de stoerdere urban vormen zijn, maar bijvoorbeeld ook de lyrical hip hop vormen. Het is een swingende en dynamische dansvorm waarbij je veel gebruik maakt van geïsoleerde bewegingen in je lichaam.  Daarnaast is het ook een techniek waarbij je stevig in je schoenen moet staan, vanwege het geaarde karakter van deze dansvorm. Je werkt aan coördinatie, techniek, conditie en uitstraling.

Masterclass jazz: voor gevorderde dansers v.a 15 jaar

Wil jij een gevarieerde les waarin op een hoger niveau gewerkt wordt aan je jazzdans techniek? Dan is deze les wat voor jou! Dit is de enige les die 75 minuten duurt en waarbij in een sneller tempo gewerkt wordt. De basis is de jazzdans die afgewisseld wordt met jazz uit het commerciële circuit of met modern/jazz. Een les met een gedegen warming up en veel aandacht voor technische oefeningen, stretches en krachtoefeningen. Een dynamische, afwisselende les voor de meer getrainde danser.

bottom of page